7. април 2023 вести

Полиција у служби грађана или режимске олигархије

       Понављамо наше захтеве, јер је од изузетног значаја да грађани знају да ли је МУП спреман да зарад људи блиских Александру Вучићу издаје лажна саопштења и обмањује јавност. 

Дакле, поново питамо МУП зашто је Ламборгини који Панић вози на снимку заплењен тек крајем марта ове године, ако МУП у саопштењу тврди да је тај снимак настао још 2020. Такође, захтевамо да МУП објави када је аутомобил први пут регистрован и у чијем власништву, јер у јануару ове године тај Ламборгини је имао пробне таблице. На основу тога имамо разлог да сумњамо да Панић 2020. није ни могао да вози тај Ламборгини. 

Јуче се у медијима појавила информација да ће МУП морати да врати аутомобил, јер је у власништву рентакар агенције и да ће можда морати чак и да плати одштету. Захтевамо да МУП одмах одговори јавности да ли је ово тачно и уколико јесте, на основу чега је онда полиција запленила аутомобил. Такође, захтевамо да се објави да ли се ради о рентакар агенцији која је у власништву фирме Петра Панића, у којој је његов син Урош Панић директор огранка за рентакар. 

Такође захтевамо од надлежних институција да се испита порекло имовине Петра Панића, будући да подаци показују да фирма са само неколико запослених, коју је основао доласком СНС-а на власт, остварује приходе од више милиона евра.    Поред тога, постављамо питање да ли је фирма Паноптик, која се наводи као званични партнер Телекома, у власништву другог сина Вучићевог кума, Милоша Панића. Јавност би морала да зна да ли Вучићеви кумови у власништву имају аутомобиле у вредности од више стотина хиљада евра од новца који се извлачи из државних предузећа, односно од новца грађана. 

Сматрамо да би МУП морао хитно да се огласи поводом свих нејасноћа у вези са овим случајем, јер грађани морају да знају да ли у Србији данас још увек постоји полиција у служби грађана или је то сада приватна институција у служби режимске олигархије. И зато је ово случај који далеко превазилази случај бахате вожње Уроша Панића. Посебно је скандалозно уколико МУП штити режимску олигархију, док они вређају и исмевају поштене полицајце који часно обављају свој посао.