24. април 2015 вести

Портпарол СДС Константин Самофалов разговарао са делегацијом младих норвешких политичара

Делегација младих норвешких посланика и политичара посетила је Социјалдемократску странку, у оквиру Теленор – НУПИ Балкан семинара. У Норвешкој делегацији учествовали су представници конзервативне, либералне, демохришћанске, радничке, напредне и социјалистичке партије.

Самофалов је са Норвешком делегацијом разговарао о укупним односима две земље, политичкој ситуацији у Србији и напорима наше земље да се што пре прикључи Европској Унији. „Норвешка је традиционални пријатељ Србије, и веома је важно да негујемо добре односе између наше две земље. Поред доласка Теленора, важно је истаћи и да је Норвешка један од највећих донатора у Србији. Сусрет са младим норвешким парламентарцима и политичарима искористио сам за отварање могућности за будућу сарадњу. Разговарали смо о тренутној политичкој ситуацији,развоју демократских институција, стању слободе медија и положају опозиције у Србији.“ истакао је Самофалов.

Самофалов и Норвешка делегација сагласили су се да је неопходно наставити дијалог између младих политичара две земље и наговестили наставак сарадње и у будућности.