3. новембар 2015 вести

Потпредседник СДС Горан Радосављевић на Форуму младих политичких лидера у Кини

     Потпредседник Социјалдемократске странке Горан Радосављевић, на позив Комунистичке партије Кине, учествовао је на Форуму младих политичких лидера Кине и земаља Средње и Источне Европе у Пекингу. Овогодишњи форум је окупио, поред представника Комунистичке партије Кине, представнике политичких странака из 16 земаља Средње и Источне Европе. Циљ организовања овог форума је унапређење сарадње између Кине и земаља Средње, Источне и Југоисточне Европе, што подразумева и сарадњу са представницима политичких странака тих региона, а са посебним акцентом на младе лидере странака социјалистичке и социјалдемократске оријентације.

    Учествујући на панелу „Нове прилике и изазови за сарадњу Кине и земаља Средње и Источне Европе“, потпредседник СДС Горан Радосављевић је изнео предлоге о новим видовима сарадње између градова и региона Средње и Источне Европе са градовима и регионима Кине, затим о могућностима примене интернет технологије у циљу бржег и ефикаснијег повезивања експерата из региона, као и о потребама промоције ове иницијативе у земљама Средње и Источне Европе. На затварању форума, Радосављевић је говорио и о предлозима за даље унапређење међудржавних односа, посебно у области економије. Радосављевић је посебно истакао значај размене искустава међу младим политичарима, који су већ сада доносиоци одлука.    

     Потпредседник СДС се током боравка у Пекингу сусрео и са потпредседником Народне Републике Кине Ли Јуанчаом, директором Међународног одељења ЦК КП Кине, као и са представницима КП Кине задуженим за сарадњу са земљама средње и источне Европе.