21. април 2024 вести

Позивамо на јединствен наступ опозиције

Социјалдемократска странка позива опозиционе странке да уложе додатни напор и да дођу до заједничког става по питању изласка на предстојеће локалне изборе. 

Постоје бројни оправдани разлози за бојкот, као и за излазак на изборе, али једино јединственим наступом може се доћи до позитивног резултата и за Србију неопходних промена. Подељена опозиција ће бити лак плен недемократског и корумпираног режима и зато се мора учинити све да не дође до подела. 

Ако након новог састанка одлука буде да се на изборе излази, онда то значи константно инсистирање на побољшавању изборних услова и у току саме кампање, као и  бескомпромисну борбу да се сачува сваки глас, а изборни криминал власти добро документује.

Ако одлука буде да се избори бојкотују, онда то не сме бити пуки позив на изборну апстиненцију, већ напуштање свих институција система и јединствена борба до пуног испуњења постављених легитимних захтева.

И поред несугласица у опозицији, највећа одговорност за кризу у земљи је на власти, која је својим поступањем у последњих дванаест година, готово обесмислила целокупни политички живот у Србији и довела до тога да грађани немају поверења у изборни процес.

Опозиција има одговорност да представи јасан програм и тим и да јединственим наступом и озбиљношћу у приступу учини све да до промена у Србији дође што пре.

Још једном позивамо Републичко јавно тужилаштво и службе безбедности Републике Србије, да у складу са Уставом и законима наше земље, покрену свеобухватну истрагу о изборним неправилностима везаним за децембарске изборе и да одговорни за изборни инжењеринг на изборима у децембру 2023. године буду санкционисани.