2. јул 2021 вести

Препуна сала на скупу СДС-а у Нишу

    Јуче је у Нишу одржан скуп представника одбора Социјалдемократске странке из Јужне и Централне Србије. Поред одбора наше странке на овом скупу су учествовали и партнерски одбори других политичких странака и организација. Окупљеним представницима одбора, чланству и грађанима обратио се председник Социјалдемократске странке Борис Тадић.

Препуна сала у којој су били представници више од 50 одбора из десетине градова Јужне и Централне Србије показала је да у Србији итекако постоји енергија и снага опозиције да се бори против овог криминалног режима. Важна порука бројности овог скупа је да Вучићев режим, упркос деценијским напорима, ипак није успео да уништи опозициону инфраструктуру, која је неопходна за победу. 

Учесници скупа су разговарали пре свега о стратешком организовању будуће опозиционе борбе и припремама за предстојеће изборе. ”Немамо медије у власништву, ни отвореном, ни прикривеном. Немамо у власништву компаније и финансијску моћ из приватних бизниса. Али имамо оно што смо увек имали и оно што нам је увек било довољно за победу - политику и уверења!  Али и снагу и вољу да се и овај пут одупремо политичком и криминалном злу које криминализује наше друштво и државу и уништава све демократске потенцијале.”, поручио је окупљенима Борис Тадић. Он је говорио о повратку политике у политику и неопходности да опозиција изађе из вештачког мехура на терен стварне политике и проблема грађана којима се нико не обраћа, а који чине већину оних који су противници режима Александра Вучића. 

Закључак овог скупа је да је неопходно покренути и јачати инфраструктуру широм Србије и максимално покренути теренске опозиционе активности и директну комуникацију са грађанима. Поред договорених наредних корака у том правцу, присутни су се сложили да је неопходно што пре пронаћи јасну стратегију наступа на предстојећим изборима. У том контексту Борис Тадић је и са овог скупа упутио поруку опозицији да коначно седну за заједнички сто и договоре улоге свих у предстојећој борби за ослобађање Србије од деценијског уништавања и унижавања под овом влашћу.