29. новембар 2015 вести

Радикалско хушкање није одговор на економске проблеме

     Након што је Борис Тадић на конференцији за новинаре изнео званичне податке са сајта Министарства финансија, који потврђују да је успешна економска политика ове владе само медијска представа, уместо аргументима СНС је одговорила радикалско-хушкачким саопштењем. Обавештавамо их да су на власти већ скоро 4 године и да грађане не занима шта они мисле о Тадићу и Јовановићу, већ одговори на питања од којих зависи квалитет живота грађана. Такође, указујемо на то да радикалско хушкање на политичке противнике  суштински доводи у питање будућност демократије у Србији. До чланства у ЕУ се не долази тако што само механички прихватите то као стратешки циљ, већ и политичком културом која подразумева и демократски дијалог и елементарно уважавање политичких противника. Нажалост, одговор владајуће странке на аргументовану критику опозиције је само накарадна политичка култура и реторика која доприноси сталном порасту агресије и атмосфере грађанског рата и ванредног стања у Србији.

     Тема наше конференције је била ко je економски осакатио Србију у последње 4 године, а то свакако нису ни Тадић ни Јовановић. У одговору владајуће странке чули смо као и сваки пут бесмислене оптужбе, али ни овај пут нисмо чули како се преко ноћи у званичној статистици појавило нових 200 000 запослених и то након што смо на претходној конференцији указали на обмањивање грађана статистичким моделима. О успеху економске политике ове владе говори свакодневница грађана, али и необориве чињенице и бројке. На почетку председничког мандата Бориса Тадића БДП је износио 19 милијарди евра, а на крају његовог мандата 33 милијарде евра. Након 4 године мандата ове владајуће коалиције БДП је и даље на 33 милијарде евра. Да ли је то тај велики економски успех којим се ова влада хвали? Или је можда успех када премијер јуче отвара деоницу Коридора 10 за коју су завршени пројекти и тендери, обезбеђена средства и градња у време мандата Бориса Тадића? Ако су претходници ”опљачкали Србију” зашто онда влада присваја њихова дела са којима нема баш ништа? Сигурни смо да ће и следеће године када буду отварали нове деонице Коридора 10 и то представити као свој успех, јер неће моћи грађанима да објасне да својих резултата немају, па да морају да се ките перјем ”пљачкашa Србије”. А ако већ намећу манир оптужби и враћања у прошлост, требало би грађане да подсете и да је највеће пљачкање у историји Србије спроведено деведесетих година, када су исте странке и појединци били заједно на власти.
 
     Међутим, грађане не занима шта је било у прошлости, већ одговори од којих зависи њихова будућност. Зато ћемо наставити доследно да критикујемо ову неспособну власт, да указујемо на обмане и износимо предлоге решења. Најављујемо да ћемо већ сутра изнети нове податке који ће до краја раскринкати неуспех економске политике и реформи ове владе. Након тога грађанима ће бити јасније зашто живе све горе, док у медијима слушају о све већим економским успесима и обећањима бољег живота.