15. децембар 2020 вести

Самофалов: Петковић, нови СНС шампион лажи

    Социјалдемократска странка указује на наставак лажних оптужби на рачун бивше власти, којом режим не само пребацује одговорност за своју неодговорну косовску политику, него врши опасно и брутално прекрајање наше историје. 

Овај пут су у лажима отишли и корак даље када је директор канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић оптужио Демократску странку да је предала управљање енергетског система Приштини. ”Невероватно је да је Петковић износећи ову лаж и сам показао споразум из 2001. који је потписао тадашњи министар рударства и енергетике Горан Новаковић, а којим је тадашња влада управљање над електроенергетским системом на КиМ предала у налдежност УНМИК-а. Ова лаж је невероватна јер је управо показивањем тог споразума Петковић сам себе напао, будући да је те 2001. коалициони партнер у влади била управо ДСС, којој је до недавно Петковић припадао и чији је био портпарол. Петковић потом сам истиче како је УНМИК ту надлежност предао 2004. године привременим приштинским институцијама, али заборавља да каже да те године Демократска странка није ни била у тој влади ДСС-а. Тако да не да нису Демократска странка и бивша власт учинили оно за шта их је Петковић јуче бестидно оптужио, него управо странка коју је он до јуче представљао.”, подвукао је генерални секретар Социјалдемократске странке Константин Самофалов. 

Самофалов је додао да је још већи апсурд да Петковић говори да ова власт ништа није потписала, а сам је својевремено као представник управо ДСС-а, чија власт је предала на управљање УНМИК-у електроенергетски систем на Косову, био један од најоштријих критичара Бриселског споразума, који је потписала власт у чије име данас говори. ”Петковић се јучерашњом изјавом не само квалификовао за новог режимског шампиона лажи,  него се и посвађао сам са собом и то истовремено и са дојучерашњим Петковићем из ДСС-а и са данашњим из СНС-а.”, нагласио је Самофалов и затражио од Петковића да се јавно извини грађанима Србије због оваквог бруталног и очигледног покушаја кривотворења историјских чињеница и понесе одговорност за оно што износи као директор канцеларије за Косово и Метохију.