27. септембар 2020 вести

Самофалов: Весићу, ти лажеш и када лажеш

         Горане Весићу, узалуд се очајничким изговорима кријеш иза лажне бриге за Врачар и личних напада на моју породицу. Свима је јасно зашто си се огласио да заустављаш израду урбанистичких планова, само неколико сати након што је наша одборничка група ”Ослободимо Врачар” најавила долазак на јавни увид поводом рушења јединствене културно-историјске целине у блоку између Крунске, Његошеве, Смиљанићеве и Кнегиње Зорке и обећала грађанима да ће се најоштрије супротставити том дивљаштву. 

            Не желећи да признаш да је разлог за одустајање страх твоје градске власти од још једног опозиционог отпора вашем грађевинском криминалу, док се отпори томе дешавају широм Србије, изјавио си да си такву одлуку донео јер си „прихватио предлог Друштва за улепшавање Врачара” и јер „нећеш дозволити да инвеститори раде шта им падне на памет”. Истина је да инвеститори под твојом влашћу не раде шта има падне на памет, већ шта теби и твојој напредњачкој олигархији падне на памет. Будући да планове за градњу ове врсте усваја Скупштина Београда, а да си ти неформални ”газда Врачара”, јасно је да управо ти стојиш иза најаве ове скандалозне градње, коју сада лицемерно критикујеш покушавајући да сакријеш своју улогу у томе, а тиме и страх пред најављеном акцијом опозиције. 

            Изговор у виду разговора са ”Друштвом за улепшавање Врачара” је још трагикомичнији, будући да је поменуто удружење сателит СНС-а. Уосталом, подсећам те да је челник тог удружења Арсенијевић до скоро био председник УО ”Божидарац”, а гласовима одборника СНС-а,  на том месту га је наследила његова супруга. Дакле, једина истина је да си намеравао да прогураш и ову мегаломанску и дивљачку градњу на Врачару, а да си се након реакције опозиционе јавности повукао, правећи медијску представу са својим другарима. 

            Покушавајући да скренеш пажњу јавности са правих разлога одустајања и чињенице да је твоја рушитељска намера раскринкана, у свом маниру си реаговао личним увредама и оптужио моју породицу за злогласност и криминал на Врачару. Оваква оптужба је комплимент, када долази од човека који је симбол за уништавање Врачара и целог Београда. Разговоре о прикривању твојих недела кроз приписивање криминала мојој породици,  можемо наставити и на суду. А то да ли  је овај пројекат стварно обустављен ћемо свакако проверити доласком на претходно најављени увид, сутра у 12 часова у Градској управи. Јер твоја реч, Весићу, вреди толико да ти се не може веровати ни да лажеш када лажеш. 

 

Константин Самофалов

Председник одборничке групе ”Ослободимо Врачар”