8. новембар 2015 вести

СДС Јагодина: Драган Марковић скреће пажњу са проблема у Јагодини

Саопштење за јавност Градског одбора СДС Јагодина, поводом напада председника Скупштине Града Јагодина и народног посланика у Скупштини Републике Србије Драгана Марковића Палме на Бориса Тадића председника Социјалдемократске странке

Г-дине Марковићу, Ваши напади на председника СДС Бориса Тадића обична су сувишна вашарска пародија којом се служите владајући Јагодином и покушавајући да владате Србијом. И док неоправдано скрећете пажњу на председника СДС сувишним спиновањем, желимо да Вас подсетимо на шта личи Ваша владавина Јагодином:

1. Скоро 70 милиона евра дуга (процена) буџета Града и јавних предузећа,

2. Скоро 30% незапослених у Јагодини, од тога скоро 50% младјих од 30 година који беже трбухом за крухом из Палмине Јагодине.

3. Ове године су и нашем граду без посла остали радници ЈИП “ НОВИ ПУТ“ једног од најстаријих недељника и радио станице, предузеће Опрема, двеју градских агенција које сте угасили, Јагодинска пивара је ни на небу ни на земљу, девалвирана и пред крајем. Преко 300 радних места у мањку, из чистог политичког неангажмана. У најави је и пропаст јагодинске Фабрике каблова следеће године када буде изашла из процеса реструктуирања.

4. ЈП „Топлана“ је у блокади, престали смо више и да бројимо који пут, зато што градска управа не плаћа своје рачуне на време. Радници опет не примају плате.

5. Директно сте заслужни за смањење пензија гласањем у Народној Скупштини Републике Србије, а Ваша коалиција је обећавала да до тога неће доћи.

6. Рековачке, ћупријске и јагодинске „плате“ су најниже у округу.

Колико пута се г-дине Марковићу повећало Ваше и богатство ваше најуже породице, док је Јагодином расла незапосленост, док су пензије смањиване, док се град претварао у саобраћајну џунглу док су се пси луталице залетали на грађане и уједали их као на траци, последњих година.

Подсећамо Вас да је Борис Тадић озбиљан државник, и време чијег управљања је Србија успешно прескакала кораке у евроинтеграцијама, преговорима о Косову, државник коме се не би десио „УНЕСКО ФИЈАСКО“ дипломатије, јер је квалитетно бринуо о основним интересима косметских Срба, државник који је прогурао државу више него успешно кроз једну од најгорих светских економских криза, без гурања БДП-а у минус, са платама и пензијама на много вишем нивоу него што је то данас, државник који је доводио више од 10 пута веће годишње стране инвестиције него што је то данас.

Када ставимо на тас истине Вашу владавину Јагодином и покушај владавине Србијом г-дине Марковићу и управљање Србијом Бориса Тадића, види се да је дошло крајње време за Вашу смену г-дине Марковићу и смену власти Јединствене Србије у Јагодини.

ЈЕДИНА ОПОЗИЦИЈА У ЈАГОДИНИ, СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКА СТРАНКА