5. октобар 2015 вести

СДС Београд: Инфостан путем септембарског рачуна покушао преварити грађане Београда

Градски одбор Социјалдемократске странке у Београду најоштрије осуђује пропусте у септембарским рачунима Инфостана и позива на одговорност директора ЈП Инфостан као и руководице који су одговорни за начињену штету.

Одлука ЈП Инфостан да се грађанима обрачуна 200,00 динара за „осигурање стана“ је незаконита и скандалозна, јер ЈП Инфостан може да обрачунава само комуналне услуге, а не и услуге из области осигурања, притом фаворизујући једну осигуравајућу кућу.

„У саопштењу Инфостана се наводи да је то „добровољна понуда осигурања стана“, али је истовремено тих 200,00 динара укалкулисано у збирни месечни дуг домаћинства према предузећу Инфостан, што је својеврсни скандал, јер нису грађани ти који треба да додају и одузимају ставке из рачуна Инфостана. Рачуни Инфостана су, према нашим сазнањима, до сада послати на 390.000 адреса што  потенцијалну штету према грађанима Београда доводи до цифре од 78 милиона динара.“ изјавио је председник Градског одбора Социјалдемократске странке Александар Ивановић.

Обзиром да је издат налог за брисање ставке „осигурање стана“ са рачуна,  постављамо питање ко ће сносити финансијске трошкове који ће настати приликом штампања и дистрибуције нових рачуна као и да ли ће и како бити враћен новац грађанима који су, грешком Инфостана, већ извршили уплату септембарског рачуна?

Постављамо и питање градоначелнику Синиши Малом да ли ће и овај пут изостати одговорност оних који несавесно и против интереса грађана обављају своје послове, а чији рад финансирају управо грађани Београда?

„Овде се ради очигледно о намерној превари Инфостана, која се могла завршити и својеврсном пљачком грађана због чега позивамо на одговорност директора ЈП Инфостан.“ додао је Ивановић.

Напомињемо да је СДС пре шест дана затражила смену градоначелника Београда Синише Малог и начелника Комуналне полиције због бахатости и злоупотребе власти, насталих пре свега неадекватним потезима градске власти и Комуналне полиције према грађанима Београда током постављања камена темељца за „Београд на води“ али и због прекорачења овлаштења приликом поступања са новинарком Истиномера.