6. октобар 2015 вести

СДС Београд: Из чијег џепа ће бити покривена вишемилионска штета Инфостана?

Градски одбор Социјалдемократске странке у Београду сматра скандалозном изјаву председника Скупштине града Београда, Николе Никодијевића, у којој „верује да нису прекршени закони“ приликом обрачуна септембарских рачуна Инфостана, јер је тим чином ЈКП Инфостан прекршио више законских одредби.

„Забрињавајућа је чињеница да председник Скупштине града, након свега, не зна да ли је или није повређен закон, иако је јасно да је прекршено бар пет закона, укључујући Закон о заштити потрошача и Закон о заштити података о личности. Нажалост, овакве ситуације су доказ да градске системе воде нестручни и некомпетентни људи.“ изјавио је председник Градског одбора Социјалдемократске странке у Београду Александар Ивановић.

Обзиром да је господин Никодијевић изјавио и да „грађани неће бити оштећени ни за један динар“, Социјалдемократска странка поставља питање да ли то значи да ће финансијске трошкове штампања и дистрибуције 390.000 нових септембарских рачуна платити из свог џепа председник Скупштине града Никола Никодијевић или сада већ бивши директор ЈКП Инфостан Веселин Марковић?

„На основу грубих процена, дошли смо до сазнања да ће трошкови штампања и дистрибуције нових рачуна бити виши од 3 милиона динара. Нас, као грађане Београда и представнике опозиције, интересује да ли ће те трошкове сносити Никола Никодијевић и Веселин Марковић или ће се неодговорност директора Инфостана ипак наплатити из џепа пореских обвезника?“ нагласио је Ивановић.

Такође, подсећамо да је СДС у јучерашњем саопштењу захтевала и одговор на питање на који начин ће бити рефундиран новац грађанима, који су грешком Инфостана, већ измирили дуговање за септембар и уједно платили 200,00 динара за „осигурање стана“.