9. децембар 2015 вести

СДС Београд: На неспособне и лење функционере се не виче, већ се они смењују

„С обзиром на то да је премијер, по сопственом признању, „викао на Синишу Малог“ због непостављања новогодишње расвете у улици Кнеза Милоша, СДС жели да поручи премијеру да се на неспособне и лење функционере не виче, већ се они смењују.“ изјавио је председник Градског одбора СДС Београд Александар Ивановић.

Градски одбор СДС Београд указује на то да градоначелник Синиша Мали од 2013. године до данас није имплементирао нити један битан инфраструктурни пројекат или инвестицију у Београду, али и скрећемо пажњу на волшебно повећање расхода за запослене.
„Расходи за запослене у градској управи у периоду од 2013. до 2015. године повећали су се са 9,6 на 11 милијарди динара, што доводи у сумњу да је то последица страначког запошљавања такозваних „ботова“, који се у том случају не плаћају само страначким већ и новцем пореских обвезника.“ истакао је Ивановић и додао да су у истом периоду расходи за робу и услуге нарасли са 14,5 на 24,6 милијарди динара. „Дакле, само у 2015. години за ове две ставке, градоначелник Синиша Мали потрошио је 11,5 милијарди динара више него што је трошено пре његовог доласка на чело Београда.“ додао је Ивановић.

СДС подсећа да је градоначелник Мали, под изговором да град нема довољно новца, укинуо финансирање социјалних давања, од којих издвајамо: суфинансирање вештачке оплодње, 5.000 динара кварталне помоћи најугроженијим пензионерима, стипендије за треће и четврто дете од рођења до 26. године, стипендије за талентовану децу, средњошколце и студенте као и за студенте са инвалидитетом и значајно умањио једонкратну помоћ за породиље.
„СДС поставља питање премијеру Србије да ли је непостављање расвете у улици Кнеза Милоша већи разлог за „викање“ од укидања најзначајнијих социјалних примања за наше суграђане?“ упитао је Ивановић и нагласио да је градоначелник Синиша Мали, баш као и министар Гашић, имао проблем са опхођењем према новинарима,  када је и физички опструисан рад новинара КРИК-а, због чега је СДС реаговала и затражила оставку градоначелника и начелника Комуналне полиције.