10. јун 2015 вести

СДС формирала Покрајински одбор и Градски одбор Нови Сад

Нови Сад - Социјалдемократска странка је јуче у Новом Саду одржала изборе за председника и потпредседнике Покрајинског одбора и председника и чланове покрајинског Извршног одбора. Након формирања Покрајинског одбора и Градског одбора Нови Сад, Социјалдемократска странка је спремна да у пуном капацитету иступи на политичку сцену Војводине и настави да се бори за социјалдемократске вредности на страни грађана покрајине и њиховог интереса.

За председницу Покрајинског одбора СДС изабрана је Проф. Др Уранија Козмидис Лубурић. Изабрана председница је закључила да је, формирањем ПО СДС и избором његовог руководства, СДС у Војводини и формално створила услове да озбиљно утиче на промене у свим сегментима друштвене реалности грађана покрајине. „Посебан фокус СДСа у Војводини ће бити на предлагању решења економских проблема покрајине и њених грађана, будући да се Војводина суочава са околностима драматичног пада животног стандарда, пада нивоа инвестиција и урушене привреде. С обзиром на то да је СДС снажно социјалдемократски оријентисана странка, наша политика је усмерена пре свега на помоћ социјално угроженим групама. Политика СДС за Војводину ће бити оријентисана и на решавање проблема у области образовања, здравства и културе наше мултинационалне покрајине, а наш задатак и обавеза су да помогнемо бољитку у времену које долази.“, нагласила је проф.др Уранија Козмидис Лубурић. Она је додала и да  СДС са кадровским решењима, која чине људи са искуством и експерти из свих области, има чврсту вољу да уђе у обрачун са свеопштим хаосом и немаштином у којој живимо.

За потпредседнике Покрајинског одбора изабрани су Предраг Гргић, Срђан Козлина, Габор Лоди и Милан Станимировић. За председника покрајинског Извршног одбора изабран је Жељко Брестовачки, а за чланове Извршног одбора Наташа Цвјетковић, Тања Докмановић, Горан Јовић, Александар Кронић, Ивона Микловић, Сања Старчевић, Драган Стијеповић, Мићо Стојановић и Доша Ференц.

Неколико дана раније је формиран и Градски одбор СДС у Новом Саду, а за председника је изабран Проф. Др  Ђорђе Константинидис. „Ентузијазам са којим сам се борио за решавање проблема у области здравства, као и жеља за променама и полет читаве градске организације, састављене од најугледнијих људи из различитих професија, гаранција су да је Нови Сад добио политичку опцију која неће изневерити његову традицију. Градски одбор СДС је састављен од људи који имају капацитет да буду авангарда социјално праведног и напредног друштва, а врата нашег одбора су отворена за све грађане Новог Сада који у нашој политичкој опцији препознају бољу будућност покрајине.“, поручио је Константинидис. Он је подвукао и да је борба за бољу Војводину обавеза свих нас, пре свега, због будућих генерација и додао да политикантство није опредељење СДСа, већ Нови Сад као град у коме је омогућен пристојан живот свим његовим грађанима и свим друштвеним групама‎.