22. јануар 2021 вести

СДС и Нова позвале на састанак опозиције поводом платформе за дијалог

Након што су се ДС, ССП, ПСГ и Покрет за преокрет одазвали нашем јавном позиву на израду заједничке платформе за дијалог под покровитељством ЕУ и послали нам свој предлог платформе, данас смо упутили позив овим странкама и покретима на заједнички састанак са другим опозиционим странкама, које желе да учествују у овом дијалогу.  На састанку који је заказан већ за уторак у просторијама Нове странке, разговараћемо о њиховом предлогу, као и о предлозима других опозиционих странака и покрета. 

 

Сматрамо да је неопходно да у дијалогу наступимо са јединственом платформом и тиме покажемо озбиљност и одговорност пред нашим гласачима, али и способност договора и креирања адекватних захтева. У борби против напредњачке ”монструм странке”, која достиже обим КПЈ, неопходно је да уочи предстојећих избора и поводом овог дијалога покажемо спремност и капацитет за политичку и страначку борбу. Верујемо да опозиција има снагу и способност да се коначно организује и победи овај режим. У складу са тим, сматрамо да нема потребе да се кријемо иза било каквих других организација и да бисмо морали одговорно да покажемо да нам тако ни за израду и спровођење ове платформе није потребан спољни и нестраначки ментор.

 

Позивамо све опозиционе странке и покрете да заједно покажемо грађанима да имамо капацитет за договор, као и знање и искуство за самостално организовање борбе која је пред нама. Само тако можемо повратити поверење гласача у снагу опозиције, без ког нема ни победе над овим режимом.