3. новембар 2015 вести

СДС Крушевац: Нови, млади и стручни људи су шанса за развој Крушевца и Србије

     Поводом недавно одржаних унутарстраначких избора у Градском одбору Социјалдемократске странке у Крушевцу, новоизабрани председник Градског одбора Драган Јовановић заједно са портпаролом СДС Константином Самофаловим одржао је данас конференцију за медије СДС-а у Крушевцу. За потпредседнике ГрО СДС у Крушевцу изабрани су Зорана Петковић, економиста и Горан Миленковић, дипломирани правник, док је за председника Извршног одбора градске организације изабран Гојко Ескић, дипломирани економиста.

     Јовановић се овом приликом захвалио чланству, пријатељима и симпатизерима СДС-а у Крушевцу на уложеном напору приликом оснивања Градског одбора и истакао да су нови, млади и стручни људи шанса будућег развоја како града Крушевца тако и целе Србије.

„Част је представљати странку чији је оснивач и лидер Борис Тадић, али је истовремено и велики изазов предводити Градски одбор СДС у Крушевцу имајући у виду тежину социјалне и економске ситуације.“ нагласио је Јовановић и додао да ће се СДС у Крушевцу максимално залагати за добробит свих грађана Крушевца, посебно се осврћући на социјалну правду, економски и инфраструктурни развој града те квалитетније образовање и здравство. 

     На питање новинара о опозиционој улози СДС-а, Јовановић је додао да ће „СДС наставити да буде велики критичар ове власти, али се неће бавити демагогијом, већ нуђењем конкретних решења за нагомилане проблеме у Крушевцу“.

     Током састанка са члановима, пријатељима и симпатизерима СДС-а у Крушевцу, Самофалов је разговарао о будућим активностима СДС-а у Крушевцу, истичући задовољство због јачања страначке инфраструктуре.

     Портпарол СДС Константин Самофалов је нагласио да је СДС спремна да буде стожер окупљања истински опозиционих странака у широки демократски блок, који ће бити алтернатива катастрофалној власти у Србији.

„Кључни проблем у Србији је незапосленост, нарочито међу младима. Чак 700.000 наших суграђана живи у беди, а сваки трећи млад човек је у ризику од сиромаштва. Власт константним најављивањем избора одвраћа долазак нових инвеститора у Србију и директно је одговорна за катастрофално економско стање у земљи.“ нагласио је Самофалов и додао да СДС има знање, искуство и младе људе који су спремни да буду алтернатива оваквој власти.