22. април 2015 вести

СДС на годишњицу владе у 12 градова Србије о неиспуњеним обећањима владе

Социјалдемократска странка ће на годишњицу формирања владе, 27. априла, разговарати са грађанима у 12 градова Србије о неиспуњеним обећањима владе. Функционери СДС ће  у акцији ”12 месеци владе, 12 неиспуњених обећања” са грађанима Београда, Новог Сада, Суботице, Зрењанина, Сремске Митровице, Пожаревца, Параћина, Зајечара, Ниша, Пирота, Лесковца и Врања разговарати о последицама неиспуњавања обећања ове владе, о пропуштеним приликама и актуелној ситуацији у Србији у свим кључним областима.

Социјалдемократска странка ће такође представити наше предлоге за решења кључних проблема. ”Обећали смо грађанима да ћемо критиковати лоше потезе владе, а подржавати добре. Нажалост, након годину дана ове владе резултати њеног рада су углавном само за оштру критику. Такође смо обећали грађанима да ћемо бити опозиција која ће за оно што критикује нудити и решења, а не само бесмислене медијске нападе од којих грађани немају никакве користи. Ми  ћемо своје обећање испунити и 27. априла, када ћемо разговарати са грађанима у 12 градова Србије, управо о неиспуњеним обећањима и реалном стању у коме се Србија налази, а које се драстично разликује од онога што им се представља у медијима. Такође ћемо са грађанима разговарати о решењима које нуди СДС, а на којима су радили наши експерти из свих области.”, истакао је портпарол СДС Константин Самофалов.

Грађанима Србије је потребан излазак из бајки које се пласирају у медијима, суочавање са истином и конкретна решења. Одговор на лоше стање у земљи је комуникација са грађанима ван контролисаних медијских садржаја и одржива решења, а не узалудно трошење националне енергије на митинзима и контрамитинзима којима се Србија враћа у атмосферу деведесетих, а не решева ниједан проблем. Зато позивамо грађане  да присуствују нашој акцији која ће се одржати у симболичних ”5 до 12” часова и дају предност конструктивним решењима и дијалогу, уместо митингашењу зарад власти које прети да уназади наше друштво и поништи сав напредак који смо остварили у претходној деценији.