29. мај 2015 вести

СДС никада не би била део ове владе

Ивица Дачић је изјавио да би за њега био хорор уколико СДС ушла у владу. Подсећамо га да је СДС још након парламентарних избора одбила да уђе у владу Александра Вучића, јер смо већ тада добро проценили да ће та влада имати способност само да производи нове проблеме, а не да нуди неопходна решења. Од тада се непрекидно пласирају медијске приче о потенцијалном уласку СДС у владу, искључиво како би се умањио опозициони јавни имиџ наше странке. Више пута смо рекли да СДС не би ушла у владу и да никада не бисмо били део овакве неспособне и некомпетненте политике.

Делови владајућих структура и поједине опозиционе странке пласирају овакве приче јер су свесни да је СДС једина истинска опозициона странка која нуди решења и једина странка у новијој историји Србије која је одбила улазак и у републичку и у покрајинску владу. Као таква, јасно је да представља највећу претњу и лошој влади и лошој опозицији. Посебно је занимљиво када то данас поново пласира Ивица Дачић, председник странке која нема идеологију и која не постоји без власти. Ивица Дачић нема разлога да се плаши уласка СДСа у владу, јер се то неће десити. Али грађани итекако имају разлога да се плаше „хорора" министра спољних послова који нема ниједан резултат, води конфузну спољну политику и који у време када  Србија председава ОЕБСом, нема ниједну једину покренуту иницијативу. Хорор је, дакле, што је Дачић онемогућио Србији да искористи прилику и као председавајући ОЕБСом буде глобални актер. Дачић је због страха од преузимања одговорности и опредељивања у пракси одузео Србији председавање ОЕБСом, а његове изјаве на нивоу изјава за избор за мис света само додатно дискредитују нашу земљу.  

СДС је, одбијајући улазак у обе владе, пружила грађанима најчвршћи доказ свог опозиционог деловања и показала да јој је интерес грађана изнад учешћа у власти по сваку цену. Овакви напади на СДС и константно ширење неистина су суштински напади на једину опозициону странку која може бити алтернатива неспособној власти и квазиопозицији. То је такође и једини разлог оркестрираног ширења оваквих неистинитих спекулација.