29. јануар 2016 вести

СДС Ниш: СДС прикупља потписе за ванредну седницу Скупштине града

Социјалдемократска странка у Нишу почела је да прикупља потписе одборника за сазивање ванредне седнице Скупштине града Ниша на којој би једина тачка било разматрање извештаја Државне ревизорске институције.

С обзиром на то да се ни председник Скупштине града Ниша, а ни Градоначелник и градско веће већ више од месец дана не обазиру на апеле опозиције да се о извештају ДРИ, којим је констатовано да је градска власт ненаменски потрошила више од 1,6 милијарди динара грађана Ниша, расправља у градском парламенту, опозиција ће искористити члан 71 Пословника о раду СГ  да једна трећина одборника може тражити сазивање седнице.

„Ко се плаши расправе у Скупштини града Ниша“, пита одборник СДС-а Горан Кривачевић, и додаје да неправилности у руковођењу градским буџетом морају бити повод за расправу у Скупштини града. Он је истакао да, осим што је бахата и осиона, извршна власт у потпуности је дерогирала градски парламент. 

Кривачевић је рекао да ће, поред одборника СДС-а, иницијативу за сазивање ванредне седнице Скупштине града Ниша подржати и одборници Демократске странке и Народног покрета Србије, ЛДП-а, али да очекује да, принципијелно, као што су то радили и претходних година, ову иницијативу подрже и одборници ДСС-а. Он је позвао и одборнике СДПС-Нишка прича, који су део владајуће већине, да као и у претходном сазиву доследно подрже овакву иницијативу. Позив је упутио и шефу одборничке групе СНС Дејану Јовановићу, али и свим оним одборницима власти који су се залагали за борбу против свих коруптивних елемената у граду, да својим потписом покажу да им борба против корупције и криминала није само декларативно важна.

Видео прилог:
https://www.youtube.com/watch?v=UtNf_73unP4 

Фото: СДС Ниш
Видео: www.belami.rs