10. фебруар 2021 вести

СДС осуђује напад на Маринику Тепић

      Социјалдемократска странка најоштрије осуђује напад на потпредседницу Странке слободе и правде Маринику Тепић, који се десио током њене конференције за новинаре јуче у Панчеву. Сматрамо да је неопходно да као опозиција јединствено станемо у заштиту сваког појединца који је изложен агресији режима и у одбрану сваке речи и истине коју режим покушава да ућутка. 

Док се режим хвали борбом против организованог криминала, сведочимо оваквој агресији према неистомишљеницима. Подсећамо да су и они чијим хапшењем се режим данас хвали, до јуче у име режима исто овако спроводили вербално и физичко насиље, попут оног током инаугурације Александра Вучића. У Вучићевој Србији обрачун у сопственим криминалним редовима владајуће странке се назива борбом против организованог криминала, а овакво насиље над неистомишљеницима друштвеним активизмом. 

Захтевамо од надлежних органа да санкционишу починиоце овог насиља и да у складу са законом омогуће слободно деловање опозиције у Србији. У борби за Србију без страха и насиља морамо бити јединствени и солидарни са сваким појединцем који је изложен агресији режима. Једини начин да се чује истина која се покушава ућуткати је да је заједно износимо још гласније.