16. август 2022 вести

СДС подржава предлог Срђана Миливојевића о формирању анкетних одбора

    Социјалдеморкатска странка пружа пуну подршку предлогу који је данас изнео народни посланик Демократске странке Срђан Миливојевић, а који се односи на формирање три анкетна одбора за испитивање дешавања током инагурације Александра Вучића 2017. године, дешавањима током протеста између 7. и 11. јула 2020. године и током протеста у Шапцу у новембру 2021. године. 

Пружамо пуну подршку Демократској странци и њеном посланику Миливојевићу у напорима да се и кроз парламентарну борбу покрене оно што сматрамо кључним проблемом Србије под овом влашћу - повезаности режима и организованог криминала. Такође сматрамо да је неопходно да у тој борби опозиција буде јединствена и да не дозволимо да овакви догађаји буду заборављени и због тога се придружујемо позиву Срђана Миливојевића да оваквим потезима пуну подршку дају сви из стварне опозиције. 

”Хапшење Беливуковог клана је готово несметано у нашој јавности прошло као борба власти против организованог криминала, а заправо је догађај који је оголио везу режима и организованог криминала и бруталну природу тог криминала. Будући да је опозиција у то време била у бојкоту, парламентарна иницијатива Срђана Миливојевића и Демократске странке је од изузетног значаја, јер не смемо дозволити да прескочимо било који потез који нам је на располагању како би се расветлили сви ти догађаји. Без обзира на то што ни ови избори нису одржани у фер условима и што је парламент формиран у истим условима због који је претходни сазив бојкотован, не смемо као опозиција дозволити да се предамо у борби против криминализације Србије под било којим условима. Странка коју водим на овим изборима није ушла у парламент, али свим расположивим средствима настављамо борбу против овог режима и као ванпарламентарна странка пружамо пуну подршку предлогу народног посланика Деократске странке Срђану Миливојевићу, као делу шире борбе против криминализације Србије за коју је неопходно јединство опозиције и зјаеднички отпор режиму под којим и данас Србијом слободно хода стотине Беливука.”, изјавио је председник Социјалдемократске странке Борис Тадић.