30. новембар 2015 вести

СДС тражи оставке министара унутрашњих послова и здравља

Социјалдемократска странка тражи оставке министара Небојше Стефановића и Златибора Лончара, који су јуче јавно злоупотребили своје функције у сврху учествовања у рату таблоида, вештачког креирања ванредног стања и ширења панике. Тиме је нарушен углед државних институција и угрожена владавина права у Србији.

Недопустиво је да министар унутрашњих послова реагује на напад премијера у једном таблоиду тако што држи конференцију за новинаре са наоружаним припадницима МУП-а. Таблоидни напад на премијера не може да се пореди са ванредним или ратним стањем, а конференција коју је одржао министар Стефановић била је прилагођена управо таквим околностима. Ако се министри понашају као да смо у околностима државног удара, то не значи да је до државног удара заиста дошло, али итекако значи да су прекршили своје надлежности и злоупотребили функције.

Тражимо и оставку министра здравља Златибора Лончара који је у специјалној емисији на ТВ Пинк говорио о Корницовом здравственом стању и потврђивао дијагнозу са здравственог картона, који је објављен у тој емисији, чиме је министар извршио директно кршење лекарског кодекса.

Уколико поменути министри не поднесу оставке, Србија ће од данас бити земља у којој ниједан грађанин неће моћи да се ослони на државне институције и у којој ће грађанима бити укидана права када год то буде у интересу власти. Након јучерашњег дана Србија и јесте у својеврсном ванредном стању. То стање може бити прекинуто само ако власт преузме одговорност за јучерашње ширење панике и злоупотребу државе и институција само због тога што је један таблоид напао премијера.

Подсећамо и да је пре две недеље иста гарнитура коментатора и аналитичара, у истој емисији и на истој телевизији, организовала медијски линч Бориса Тадића, само на основу изјаве Богићевића. Тада је због једне изјаве иста екипа људи организовала напад на Бориса Тадића, а сада је изјава Корница означена као државни удар. Тиме је ова власт послала поруку да они имају право да брутално и неосновано нападају политичке противнике, а да ће сваки медијски напад на њих бити означен као државни удар и подразумевати медијску мобилизацију свих државних институција.