3. децембар 2015 вести

СДС захтева да министар Гашић прекине са понижавањем припадника Војске Србије

Социјалдемократска странка најоштрије осуђује последњу у низу катастрофалних одлука неспособне и неодговорне власти, а која се односи на смањење дневница припадницима Министарства одбране и Војске Србије. У данима када се излази у сусрет захтевима припадника МУП-а, којима се повећавају дневнице, потпуно је неприхватљиво и економски и безбедносно неодговорно, понижавaти војску оваквим мерама. 

”Након смањивања дневница војници буквално неће моћи да купе ни бурек и јогурт и то је увредљива и деморалишућа порука војсци. Овакав однос према онима који штите безбедност Србије указује на потпуно неразумевање државе од стране ове власти, али представља и очигледан израз самовоље и мањка осећаја за понос припадника Министарства одбране и ВС.”, нагласио је председник ресорног одбора СДС за одбрану Константин Самофалов. 

Захтевамо од министра одбране да одмах укине ову меру, као што захтевамо од владе да стави ван снаге закон о смањењу плата и пензија. Последња студија Светске банке јасно је показала да су реформе ове владе неуспешне, јер су уштеде морале бити обезбеђене стварним реформама, а не узимањем новца од грађана. Уместо да је штедела држава, штедели су грађани и ова одлука је наставак те економски погубне политике. ”Ова власт због сопствене некомпетентности, читав терет штедње пребацује на запослене и пензионере, а сада тај терет пребацује и на леђа српског војника. Овакве мере штедње могу бити изузетно штетне по будућност земље имајући у виду сложену безбедносно-политичку ситуацију и глобално и у нашем региону. Посебно забрињава чињеница да је ова власт неодговорно смањила дневнице и војницима у копненој зони безбедности.”, истакао је Самофалов.