26. март 2022 вести

Шешељ у Новом Саду поново позивао на линч Бориса Тадића

Само дан након што је председнику Општинског одбора Социјалдемократске странке из Куле Гојку Тешовићу ауто гурнут у канал Дунав -Тиса - Дунав, председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ поново је позивао на линч председника Социјалдемократске странке и бившег председника Србије Бориса Тадића.

Пролазећи поред штанда Српске радикалне странке у Новом Саду, у ком су данас у посети кандидати наше коалиције ”Ајмо људи”, Борис Тадић је изложен још једном позиву на линч од стране Војислава Шешеља. Шешељ је на улици довикивао Тадићу да је издајник и да би га требало обесити! Подсећамо да је у претходним годинама Шешељ то чинио више пута, потпуно некажњено и без икакве реакције надлежних органа. Пре неколико година је у преносу седнице Народне скупштине Републике Србије позивао на то да би Бориса Тадића требало ”заклати”, а више пута је на националним фреквенцијама и у режимским таблоидима до детаља описивао насиље које би спроводио над њим, упућивао претње смрћу и позивао на линч. Уместо реакције надлежних органа, ово насиље је све више награђивано простором у медијима.

Недопустиво је да живимо у држави у којој осуђени злочинци против човечности некажњено прете смрћу и у којој је легитимизовано насиље и агресија у јавном простору, јер је то угрожавање безбедности сваког грађанина ове земље. Наша коалиција ”Ајмо људи” се најснажније бори против насиља и шешељизације Србије, која има несагледиве последице. Позивамо све грађане да се храбро одупремо режиму који деценију генерише агресију и насиље према неистомишљеницима. Ајмо људи да отерамо све насилнике и злочинце у прошлост и победимо поново за будућност Србије!