30. септембар 2015 вести

Смена градоначелника Београда Синише Малог и начелника Комуналне полиције због бахатости и злоупотребе власти

СДС најоштрије осуђује понашање припадника Комуналне полиције према новинарима Истиномера јер је по ко зна који пут прекорачила своја овлашћења и наставила да малтретира грађане Београда. Овог пута је екипа Истиномера, приликом интервјуа са представником из Иницијативе „Не да(ви)мо Београд“ испред ресторана „Саванова“, на бахат начин уз примену силе избачена са Савског кеја од стране припадника Комуналне полиције, који су на тај нецивилизован начин покушали да заштите приватне интересе власника бесправно постављеног ресторана на градском шеталишту. Овакву демонстрацију моћи видимо као повезаност власника ресторана са владајућом стуктуром, која му је омогућила да Комуналну полицију користи као приватно обезбеђење.

Зато Градски одбор Социјалдемократске странке Београд захтева моменталну оставку градоначелника Београда Синише Малог и начелника Комуналне полиције који су директно одговорни за гушење демократије и Уставом загарантованих права на слободу кретања у наведеним случајевима. Нажалост овај случај је само један у низу сличних.

„Најоштрије осуђујемо учестало бахаћење Комуналне полиције и готово свакодневно иживљавање над грађанима Београда. Ова власт своје миљенике привилегује и производи у грађане првог реда за које закони и Устав ове државе не важе, третирајући све остале грађане као грађане нижег реда.“ наглашава Александар Ивановић, председник Градског одбора СДС Беорад.

Као доказ бахатости и иживљавања овог режима је и снимак који се појавио у јавности ,а на коме се види да Александар Савић, председник градске општине Вождовац, на скупу Српске напредне странке (који су иначе они крстили као „случајни пролазници“) командује полицијом и лишава слободе грађанина Београда за кога је проценио да му ту није место. Постављамо питање министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу да јавности пружи податак да ли je господин Александар Савић, председник градске општине Вождовац, запослен и  у Министарству унутрашњих послова и ако није по ком основу командује полицијом и одлучује о слободи кретања грађана Београда?

Социјалдемократска странка ће наставити да се супротставља свим облицима кршења Уставом загарантованих права грађана од стране бахатих и неконтролисаних представника власти.