21. април 2016 вести

СНС припрема велику изборну крађу

      Упозоравамо грађане да СНС припрема велику изборну крађу и да постоји основана сумња да планирају да украду 200 000 гласова на изборима који се одржавају у недељу. Хиљаде грађана нам се јавља у последња три дана и шаљу фотографије листића са позивима за гласање упућене људима који не постоје, односно, који никада нису били пријављени на адресама на које се шаљу листићи. 

Закон јасно дефинише да није могуће да неко буде пријављен на нечијој адреси, без сагласности власника стана који је на тој адреси. Власт се од ових оптужби невешто брани износећи неистине да се ради о грађанима који су преминули или су одјављени раније са тих адреса, али да те промене нису пријављене у бирачком списку. То је очигледна неистина, јер се ради о грађанима који су први пут пријављени на тим адресама. 

”Дан избора би требало да буде празник демократије, а у атмосфери основане сумње да власт организује велику изборну крађу, постоји велика опасност да у недељу имамо заправо антипразник најбруталнијег урушавања демократије и права грађана. Јасно је да власт покушава да оправда тих 200 000 непостојећих грађана, који ће наводно изаћи на изборе и гласати за СНС, лажним истраживањима која приказују како ће на изборе изаћи скоро 4 милиона грађана и која лажно приказују да ће СНС освојити око 50% гласова. Очигледно је у сврху прикривања планиране крађе, пуштен и промотивни спот у ком се као циљ поставља излазност 4 милиона бирача.”, упозорио је председник СДС Борис Тадић. Он је подсетио да је СНС и дошао на власт истресањем џакова са наводоно покраденим листића на изборима 2012. године. ”Подсећам да су надлежни органи одмах након избора утврдили да листићи које су Вучић и Николић истресали из џакова нису били покрадени, али и на срамну чињеницу да до данас нико није одговарао за изношење неистине која је потенцијално кључно утицала на изборни резултат. Они који су спремни да лажно оптуже друге за крађу на изборима, спремни су и да покраду изборе.”, нагласио је Тадић. 

Захтевамо од тужилаштва да одмах покрене истрагу у МУП-у који је доставио податке из јединственог бирачког списка, а од Републичке изборне комисије да поништи гласање на сваком бирачком месту где се утврди да је гласао неко од грађана са лажно пријављеним пребивалиштем. Такође позивамо власт да одустане од планиране изборне крађе и да Србију не враћају у време деведесетих користећи методе Слободана Милошевића.