11. октобар 2015 вести

Социјалдемократска странка потписала споразум о сарадњи са Народним покретом Србије

Ниш- Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић и председник Народног покрета Србије Мирослав Алексић су данас у Нишу потписали споразум којим је озваничена сарадња ове две странке. Овај споразум је један у низу споразума које СДС потписује са странкама и покретима који се окупљају око СДС и идеје оснаживања опозиционе алтернативе некомптентној власти.

Председник СДС Борис Тадић је на прошлом Главном одбору СДС позвао све организације и појединце, који представљају истинску опозицију овој власти, да се удруже око СДС и указао на нужност оживљавања опозиције у тренутку када ова власт добија подршку на основу обмана и медијских представа. "Потписивање споразума о сарадњи са Народним покретом Србије је још један корак ка стварању снажне опозиционе опције и уверени смо да ћемо кроз ову сарадњу ојачати наше заједничко опозиционо деловање у овом делу Србије. У току су разговори и са другим странкама, покретима и појединцима који деле нашу политичку и вредносну оријентацију. Разговори са ЛДП су у одмаклој фази и очекујемо ускоро озваничење сарадње и са том странком.", нагласио је председник СДС Борис Тадић.

Тадић је упозорио да је Србија је пала на последње место у региону, док власт добија подршку на основу неистина о економским успесима које износе у медијима. Он је и овом приликом позвао све политичке актере да се придруже истински опозиционој опцији коју формирамо и све грађане да подрже опцију која подршку тражи на основу решења која нудимо, а не на основу медијских обмањивања.