14. септембар 2019 вести

Тадић: Формирање велике ДС је значајније од бојкота

Главни одбор СДС је на данашњој заједничкој седници Главног одбора Уједињене Демократске странке донео одлуку о бојкоту предстојећих избора, али и о наставку борбе за слободне и поштене изборе. 

 

”Оваква одлука је последица тога што власт није испунила ниједан од захтева опозиције из децембра 2018, нити у међувремену показала било какву искрену намеру да промени околности у којима су слободни и поштени избори немогући. Упркос томе, настављамо борбу за слободне и демократске изборе и у земљи и кроз сарадњу са међународним институцијама и представницима. Не одустајемо од борбе за то да и ови, као и сви наредни избори у Србији, буду поштени и израз слободне воље грађана.”, изјавио је председник СДС Борис Тадић. Он је и упозорио да бојкот не сме бити циљ, али ни средство за куповину ореола ”стварне” опозиције, већ средство борбе за слободне изборе и повратак демократије у Србију. ”Огледало успеха опозиционог деловања су резултати у постизању стварних промена, а не медијско уписивање у листу оних који бојкотују изборе. Бојкот сам по себи није довољан.”, додао је Тадић.

 

  ”Управо због тога сматрам да је рад на формирању и обнављању велике Демократске странке важнији задатак од бојкота, јер је то једина организација на нашој политичкој сцени која има организациони потенцијал и искуство да спроведе стварне промена у нашем друштву и да победи овај режим. Уосталом, то је једина организација у Србији која има искуство таквих победа.”, подвукао је Тадић.