5. децембар 2023 вести

Тадић испред Џинсија: Доводили смо инвеститоре о којима СНС није бринуо; Нису бринули ни о Фијату у Крагујевцу

Тадић обишао напуштену фабрику Џинсија у Лесковцу

 

 

ЛЕСКОВАЦ – Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић посетио је Лесковац испред листе „Добро јутро Србијо“. У оквиру посете Лесковцу, Тадић је обишао и напуштену фабрику „Џинси“ (JEANCI) у Индустријској зони. 


Џинси је у Лесковац дошао у време председничког мандата Бориса Тадића 2011. године, али је услед немара власти Александра Вучића и лоше економске политике, овај инвеститор напустио Србију ове године, уз отказе за око хиљаду радника који су о томе обавештени путем СМС порука, без поштовања основних радничких права.


“До 2012. године велику пажњу смо посветили југу Србије, много инвестиција смо доводили и у Лесковац, Прокупље, Ниш, сећам се да смо отварали овде и Џинси, ту је онда била Јура, Леони и тако даље. Оно што је јако важно је да свака нова власт мора на неки начин да води рачуна о претходним инвестицијама, а не да се непријатељски односи према њима и тако надограђује квалитет живота грађана, инфраструктуру. Ми смо овакве инвестиције доводили да бисмо помогли људима, а не да би у последњих 10 година постале симбол бруталног урушавања радничких права.”, изјавио је Тадић испред Џинсија.


„Ми смо доводили инвеститоре о којима они нису бринули, не само овде у Лесковцу, него нису бринули ни о Фијату у Крагујевцу, а да вас подсетим да у овом тренутку Фијат нема пуну производњу у Крагујевцу. Имамо ситуацију са којом се суочавамо да радници губе своја радна места и оно што је најгоре то је да у протеклих 10 година представници Вучићевог режима нису водили суштински рачуна о радницима, о статусу радника.“, поручио је Тадић и додао да је застрашујуће да се прекида људима егзистенција, да више не могу да имају плату да прехране своју породицу. Дакле, променили су и закон о раду, смањили ниво права радника а истовремено нису нимало повећали број инвеститора у овој земљи јер ми смо те 2011. године постигли тада рекорд у читавом региону са нивоом страних инвестиција које мање више до данас они нису никада постигли, можда ево после 10 година сада достижу тај ниво.“


Гласајте за листу број 12 на републичком нивоу, јер је то листа људи који су водили државу, министарства, пољопривреду, водили градове. Много смо учинили и не предајемо се, борићемо се и убудуће. Људи, не дајте се, нема предаје! У сваком случају наша порука  је „Добро јутро Србијо“, да се пробудимо, да устанемо, да сване.“, закључио је Тадић.


Грађанима и новинарима испред Џинсија се обратио и председник Градског одбора СДС у Лесковцу, Иван Стојановић. 


“Ово је једна фабрика у којој је много тога уложено, која је запошљавала и 700 радника, фабрика која је преко ноћи затворена”, истакао је Стојановић.


“Џинси јесте једна од инвестиција која је дошла у Лесковац када је Борис Тадић био председник наше државе. Једна од пет великих инвестиција.“, закључио је Стојановић.