8. децембар 2023 вести

Тадић одржао конференцију за медије испред РТС-а поводом цензуре у изборном блоку

Тадић одржао конференцију за медије испред РТС-а поводом цензуре у изборном блоку

 

 

ЈУТЈУБ – На Јутјуб (YouTube) каналу Социјалдемократске странке (СДС) објављен је цео разговор председника СДС Бориса Тадића и Маре Халабрин, мајке убијеног Александра Халабрина. 

Видео садржај је доступан на следећем линку: 

https://www.youtube.com/watch?v=McqcICsy8QU 

 

БЕОГРАД – Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић испред коалиције ”Добро јутро Србијо” и кандидат за градоначелника Града Београда испред листе „Добро јутро Београде“, одржали су данас испред РТС-а конференцију за медије поводом одбијања РТС-а да пусти тридесетосекундни видео материјал намењен представљању листа у изборном блоку на телевизијама са националном фреквенцијом.

 

„Утврђена пракса је да у изборном блоку Дневника РТС изборне листе сваки дан достављају материјал у трајању од 30 секунди којим се представљају. Током сваке, па и ове кампање, сваки дан је објављиван материјал који телевизијама са националном фреквенцијом достављамо под назнаком *За републички изборни блок*. Међутим, баш када је наш прилог био о мом разговору са Маром Халабрин, мајком убијеног Александра Халабрина која износи податке који указују на директну повезаност најбруталнијег криминала и државног врха и људи блиских власти, баш тада РТС по први пут не емитује прилог који смо доставили. Kао што видите објављују материјале свих изборних листа, а ти материјали се неретко односе управо на разговоре са грађанима о њиховим проблемима. Због чега су то напрасно све телевизије са националном фреквенцијом одједном у исто време донеле одлуку да је проблем Маре Халабрин мање вредан објављивања или да се то не третира као проблем грађанке ове државе?“, упитао је Тадић испред седишта РТС-а.

 

Подсећамо да је 30-секундни видео садржај упућен на адресе свих пет телевизија са националном фреквенцијом (као и свим другим медијима у Србији) за емитовање у законски обавезним изборним блоковима, те да је исти емитован само у вестима ТВ Прва у 18.00, али тако да су из прилога избрисали кључни део у коме се помиње и Панић, док остале четири телевизије (РТС, Хепи, Б92 и Пинк) достављени видео материјал уопште нису ни објавиле.

 

„Госпођа Мара Халабрин жели да се у јавности чује судбина њене породице између осталог и због тога што има информације да је око стотину младих људи изгубило живот тако што су претходно врбовани да обављају прљаве послове за режим у замену за обећање о бољем животу. Жели да каже своју причу, жена која је изгубила једино дете и која се више ничега не плаши, јер јој се најгоре већ догодило. Жели да исприча своју причу због свих других младих људи који се данас налазе у таквој ситуацији или су у опасности од тога да се у њој нађу. Због родитеља друге убијене деце који морају да ћуте страхујући за животе своје друге деце. Ми као избона листа „Добро јутро Србијо“ којој је борба против организованог криминала у самом врху приоритета и ја као човек који је посветио свој политички живот борби против организованог криминала, желимо да помогнемо да њена прича дође до што већег броја наших грађана, младих људи и њихових родитеља. Такође, изузетно је важно да грађани ове земље чују и Марину страну приче пре него што 17. децембра својим гласом одлуче о будућности ове земље и своје деце.“, закључио је Тадић у обраћању испред РТС-а у Таковској улици, захтевајући да РТС и остале телевизије са националном фреквенцијом објаве овај видео материјал у обавезном делу програма резервисаном за представљање изборних листа.