12. децембар 2023 вести

Тадић посетио општину Блаце

Тадић посетио општину Блаце

 

БЛАЦЕ – Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић испред коалиције ”Добро јутро Србијо” посетио је и општину Блаце. Са грађанима је разговарао о томе шта је потребно учинити како би овај крај привредно оживео и како млади млади не би одлазили из њега. 

На газдинству у селу Гргуре разговарао је са произвођачима шљива, који имају проблем да продају робу коју произведу. ”Оваквим произвођачима потребна је помоћ државе у вези са пласманом и продајом њихове робе. У време нашег мандата пољопривредницима су били доступни стручни саветници и ту добру праксу је потребно вратити, као и реформисати систем субевенционисања тако да субвенције дођу до оних којима су најпотребније.”, поручио је Тадић. 

Са грађанима у Балцу разговарао је о неопходности привредног повезивања места у овој општини и изградњи фабрике за прераду воћа у овом воћарском крају. ”Поред тога, овде је потребно изградити школе и друге образовне установе, како би млади могли овде да се образују и да остају у овом крају.”, изјавио је Тадић.