12. децембар 2023 вести

Тадић у Лазаревцу: Само улазак наше листе у парламент може донети промене

Тадић у Лазаревцу - Само улазак наше листе у парламент може донети промене


Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић је испред листе ”Добро јутро Србијо” посетио Лазаревац, где је учествовао на трибини на којој је представљен програм наше листе и разговарао са грађанима.

Тадић је подсетио да је баш ту, у Колубари почела побуна против Милошевића. ”Били смо заједно и тог септембра 2000. године. Борили смо се на изборима, а онда наставили да се боримо. Позивам грађане и у овој општини и у читавом Београду и Србији да се поново боре, јер ако ови избори не уведу у парламент нашу коалициону листу, остаће исти распоред снага у том парламенту и Вучић ће имати сигурну власт и наредне четири године. ”, поручио је Тадић и додао да листа ”Добро јутро Србијо” уводи у парламент нове људе- људе са знањима и моралним врлинама, поштене људе који су се борили против криминала и корупције, али који су и бранили наше легитимне националне интересе на Косову и наш национални дигнитет, али који истовремено нису одустајали од европске будућности Србије. ”Ми смо показали да то можемо. Рекли смо ”Не” Ангели Меркел када је тражила да се укину српске институције на Северу Косова, али смо након тога добили статус кандидата за чланство у ЕУ и успели да обезбедимо и бесповратну помоћ од ЕУ”, подсетио је Тадић.

Он је подсетио да су успели да се изборе и против корупције у ЕПС-у у Колубари. ”Нико није оптуживао руководство ЕПС-а у време наше власти да су корумпирани и лопови. Они су бранили наш енергетски систем, који је претпоставка економског развоја и стабилности Србије. А ови који су дошли на власт после нас сломили су рад ЕПС-а. У једном тренутку су сломљени сви капацитети у производњи угља и рад термо електране. Њихов начин управљања земљом је разарање привреде, а не њено подизање. При том, они имају идеалне економске околности у свету, а ми смо имали околности највеће светске економске кризе.”, подсетио је Тадић.

Позвао је грађане да гласају за листе ”Добро јутро Београде” и ”Добро јутро Србијо” како би се изборили и у будућности и променили однос снага у парламенту. ”Ако у парламенту остане само постојећа опозиција која је мање више на Ђиласовој листи или постојећа власт коју води Вучић, ништа се неће променити ни наредне четири године.”, упозорио је Тадић.