16. април 2016 вести

Тадић: Влада се у недостатку властитих дела кити туђим перјем

           Председник Социјалдемократске странке (СДС) и један од носилаца изборне листе ”Савез за бољу Србију-ЛДП-ЛСВ-СДС” Борис Тадић, обишао је данас у оквиру изборне кампање Ниш, Врање, Лесковац и Власотинце. Тадић је са грађанима разговарао о неопходности промене ове неспособне власти на предстојећим изборима. 

Посебно је указао на чињеницу да владајуће странке траже подршку грађана на основу обмана и представљања туђих резултата као сопствених. ”Влада све време обмањује грађане и кити се туђим перјем у недостатку сопствених дела. Отварају фабрике и путеве са којима немају никакве везе и путем медија то представљају као успехе ове владе.”, указао је Тадић. Као пример тога подсетио је грађане да власт три пута отвара ”Џонсон електрик” у Нишу, а да се заправо ради само о реинвестицији. 

  Тадић се у Врању осврнуо и на то како ова власт обмањује грађане да су довели фабрику ”Геокс” у Врање. ”Премијер обмањује грађане како је Геокс инвестиција коју је у Србију довела ова влада, а аргумент му је да када је постављан камен темељац већ годинама нисмо били на власти. Али премијер не каже да је у време нашег мандата договорена та инвестиција и да смо ми договорили да Геокс дође баш у Врање. Једино што је ова влада урадила у вези са том инвестицијом је што је четири године одуговлачила реализацију свега што смо ми договорили. Нису били у стању четири године да обезбеде услове да дође договорена инвестиција. Још се и хвале тиме.”, објаснио је Тадић.

Он је упозорио на уништавање економских потенцијала тог региона, као и целе Србије и указао на разлику између спектакуларних медијских приказа успеха владе и реалне слике драматичног пораста броја сиромашних грађана од 2012. године. ”Србија се налази на последњем месту у региону по БДП. Па Косово има неколико пута већи БДП од Србије. Премијер обмањује грађане да је Србија економски тигар на Балкану. Па Србија под овом владом није ни економско маче на Балкану и грађани морају да знају ту истину.”, нагласио је Тадић и додао да је резултат неспособне власти и то што данас у Србији сваки трећи млади човек живи у ризику од сиромаштва. 

Тадић је позвао људе да гласају за листу број седам ”Савез за бољу Србију”, која нуди реалну и одрживу политику развоја Србије, уместо мехура од сапунице коју нуди ова власт. ”Дан избора је празник слободе и демократије. Зато тражим од вас подршку да заједно поново победимо и вратимо Србију на пут развоја и демократије, јер су то идеје које смо увек заступали и од којих никада нећемо одустати. ”, нагласио је Тадић.