29. мај 2015 вести

Вучић са закашњењем присваја Тадићеве идеје и предлоге

Похвално је што су премијер и владајуће странке прихватили политику Бориса Тадића и СДСа и што настављају и даље да присвајају наше идеје, иницијативе и предлоге. Међутим, проблем је што то раде са великим закашњењем и неспретно и  што присвајајући туђа дела обмањују грађане и своје гласаче.

Последњи у низу таквих примера су премијерове изјаве у вези са неопходношћу диверзификације гасних извора и повезивање Србије на Јужни коридор. Борис Тадић је покренуо ту иницијативу са председником Азербејџана још пре неколико година и константно јавно упућивао апел влади да покрене пројекат диверзификације. Све ове године влада је потпуно игнорисала тај апел, само због тога што је долазио од политичког противника.  Сада и тај предлог накнадно представљају као свој. Ова влада оптужује бившу власт и Бориса Тадића за све проблеме са којима се суочавају, док истовремено једино са чим излазе пред грађане су пројекти и политика претходне власти, које представљају као своје.

Добро је што премијер и влада покушавају да наставе предлоге и пројекте Бориса Тадића. Али је лоше што их медијски представљају као своје, прикривајући чињеницу да немају ниједан свој пројекат и што траже подршку грађана на темељима туђих резултата и политике. Премијер отвара фабрике које су у Србију дошле у време председничког мандата Бориса Тадића, како би прикрио чињеницу да немају способност да доведу нове инвестиције у Србију. Отварају мостове и путеве који се заврашавају по аутоматизму на основу договора постигнутих пре 2012. године,  да би прикрили да немају ниједан нови инфраструктурни пројекат. Не обазиру се на чињеницу да СДС све време заговара увођење дуалног модела образовања, већ и то премијер представља накнадно као своју идеју, прикривајући истину да немају решење за проблем просвете. Сада премијер говори и о диверзификацији гасних извора, иако је влада три године игнорисала апеле Бориса Тадића,  како би приказали да имају решење и за тај проблем. Набрајање присвојених дела би могло овако у недоглед, али сопствених дела ове владе, нажалост, нема.

Оваквим понашањем премијер и влада показују да немају сопствене резултате, решења и политику. Такође, показују да не умеју да уваже предлоге који су на корист грађана Србије, само зато јер долазе од политичких противника. Од истине им је ближе кићење туђим перјем, а од решавања проблема им је битнији политички рејтинг и резултат на изборима. Проблем је што они који овако приступају политици не могу бити у стању да квалитетно спроводе политику коју присвајају, јер су медијске представе једини нови пројекат који нуде грађанима Србије.