30. новембар 2023 вести

Жујовић: Да није подобан, Ашанин не би био директор Клиничког центра

Жујовић: Да није подобан, Ашанин не би био директор Клиничког центра

Пулмолог и кандидат за градоначелника Града Београда испред листе број 9 - "Добро јутро Београде" Дејан Жујовић изјавио је данас да проф. др Милика Ашанин не би био директор Клиничког центра Србије да није политички подобан.

Жујовић је агенцији Бета казао да део реформи здравственог система Србије мора да буде и департизација здравства јер су скоро сви директори здравствених установа постављени по избору Српске напредне странке (СНС).

Коментаришући данашње приступање СНС-у директора Клиничког центра Србије Милике Ашанина, Жујовић је казао да би Ашанин требало да остане упамћен због свог рада, а не животних одлука.

"Због кадровања СНС-а, међу здравственим радницима не постоји борба за боље услове у здравству. Све се своди на то да нема никакве критике, нити иницијативе за поправљање рада у здравственим установама. Руководиоци здравствених установа морају да се именују кроз транспарентне конкурсе, с унапред и трајно дефинисаним условима", казао је Жујовић, који је испред коалиције "ДЈБ-СДС-Отете бебе" кандидат за градоначелника Београда.

Директор Универзитетског клиничког центра Србије проф. др Милика Ашанин данас је потписао приступницу СНС-у у друштву председника те странке Милоша Вучевића.

Ашанин је априла 2014. године именован за директора Ургентног центра Клиничког центра Србије, а августа 2015. године за в.д. директора Универзитетског клиничког центра Србије.

 

Извор: БЕТА