4. децембар 2023 вести

Жујовић за Бету: Шапић је показао да нема штофа за градоначелника

Жујовић за Бету: Шапић је показао да нема штофа за градоначелника


Дејан Жујовић, кандидат коалиције ДЈБ-СДС-Отете бебе за градоначелника Београда изјавио је данас да је Александар Шапић бахатим понашањем и непристојним речником показао да "нема штофа" за градоначелника.

Пулмолог Жујовић је агенцији Бета казао да Шапић није ништа учинио ни на унапређењу здравственог система у Београду.

"Александар Шапић ће 17. децембра тихо отпловити у заборав као и његов претходник (Зоран Радојичић). Какав је био Шапић као градоначелник најпрецизније ће рећи наши суграђани. Ако су задовољни квалитетом живота у свом граду, он ће наставити с игром. То би значило да су задовољни градским превозом, да су задовољни квалитетом возила и да у сваком тренутку знају за које време могу да стигну тамо где су се упутили", рекао је Жујовић.

Додао је да осушено дрвеће у граду посматра као симбол мандата Александра Шапића.

"Градска власт је систематски уништавала зеленило у граду. Центар града данас више приличи естетици Северне Кореје, потпуно дехуманизован и без икаквог хлада у врелим летњим данима. Тротоари овога града су опасни по живот грађана. Док зидине Калемегдана постојано стоје столећима, поплочани тротоари стари пар година својим рупама повређују грађане", сматра он.

Жујовић истиче да је Београд и даље град без канализације у већем делу градских општина. "У њему још има неасфалтираних улица. Нема довољно вртића. Школе изгледом припадају прошлом веку. Домови здравља прокишњавају, а амбуланте су потпуно запуштене", оценио је.

Додао је да Београђани не могу без заказивања ни до свог лекара опште медицине и да су деца и даље жртве загађеног ваздуха.

Према његовим речима, град инвеститорском градњом на "безобзирни" начин мења своју естетику и идентитет.

"На груб и неприродан начин се покушава да се центар Београда замени тргом са спомеником непознате цене", рекао је.

Жујовић наглашава да је време Александра Шапића показало да се метрополом не може управљати без дијалога и разговора с грађанима и стратегије да неке ствари морају да буду приоритет.

"Уместо јелки од пар десетина хиљада евра, беспотребних новогодишњих украса који стоје месецима, а град то плаћа, уместо намештених, криминалних тендера којима се милиони евра извлаче из градске касе – приоритет мора да буде човек овога града и његов живот", истакао је он.

"Шапић је показао зашто је био сјајан ватерполиста. Неко му је додавао лопту. Када је дошао у позицију да мора да је додаје – показао је ружно лице. Бахатим понашањем, непристојним речником, лошом комуникацијом с јавношћу показао је да нема штофа за градоначелника", закључио је Жујовић.


Извор: БЕТА